Najnovšie články
Káva z Mexika
História pestovania kávy v Mexiku je bohatá, siahajúc až do začiatkov 18. storočia. Dnes sa káva získaná na tunajších plantážach klasifikuje na základe nadmorskej výšky, v ktorej je dopestovaná, pričom hlavné regióny zamerané na produkciu sú na juhu krajiny. Rozmanitosť a výrazná členitosť tejto oblasti poskytuje viacero mikroprostredí, výsledkom ktorých je viacero odrôd káv. Medzi najznámejšie miesta dopestovania patria nasledovné štáty:
Chiapas, ktorý pre svoje tropické podnebie poskytuje skvelé podmienky pre pestovanie kávovníkov. Sopečné oblasti s úrodnými pôdami predstavujú pre kávovníky bohatý zdroj minerálov, čo prispieva k ich správnemu rastu. Káva potom dominuje svojou typickou ľahkou chuťou, sviežou kyslosťou a ľahkým telom.
Veracruz, oblasť situovaná na pobreží Mexického zálivu. Aj tu sa stretávame s viacerými druhmi káv – z nižšie položených oblastí sa získava väčšina bežnej kávy regiónu, naopak v hornatých oblastiach sa produkuje veľmi známa Altura Coatepec. Táto renomovaná káva je obľúbená pre svoju orieškovú chuť, ľahké telo a čokoládové tóny.
Oaxaca, odkiaľ pochádza káva známa ako Oaxaca-Pluma.
Puebla.
Káva dopestovaná v oblastiach Chiapas a Oaxaca sa označuje ako Altura alebo HG (high-grown), znamenajúc ,,vysoko dopestovaná“. Čo sa týka produkcie kávy v Mexiku, vyšší takmer vždy značí lepší. Preto nie je prekvapením, že mexické označenie Altura je známkou vysokej kvality a v Amerike je považovaná káva spĺňajúca tieto parametre za jednu z najlepších vôbec.
Najpredávanejšie produkty
Kenya Endebess Natural Espresso
10.50 € – 21.30 €
Guatemala Cafe De Mujeres Comal
7.50 € – 27.00 €
El Salvador Finca el Cerro Natural
8.50 € – 30.00 €