Najnovšie články

Káva z Mexika

História pestovania kávy v Mexiku je bohatá, siahajúc až do začiatkov 18. storočia. Dnes sa káva získaná na tunajších plantážach klasifikuje na základe nadmorskej výšky, v ktorej je dopestovaná, pričom hlavné regióny zamerané na produkciu sú na juhu krajiny. Rozmanitosť a výrazná členitosť tejto oblasti poskytuje viacero mikroprostredí, výsledkom ktorých je viacero odrôd káv. Medzi najznámejšie miesta dopestovania patria nasledovné štáty:

Chiapas,  ktorý pre svoje tropické podnebie poskytuje skvelé podmienky pre pestovanie kávovníkov. Sopečné oblasti s úrodnými pôdami predstavujú pre kávovníky bohatý zdroj minerálov, čo prispieva k ich správnemu rastu. Káva potom dominuje svojou typickou ľahkou chuťou, sviežou kyslosťou a ľahkým telom.

Veracruz, oblasť situovaná na pobreží Mexického zálivu. Aj tu sa stretávame s viacerými druhmi káv – z nižšie položených oblastí sa získava väčšina bežnej kávy regiónu, naopak v hornatých oblastiach sa produkuje veľmi známa Altura Coatepec. Táto renomovaná káva je obľúbená pre svoju orieškovú chuť, ľahké telo a čokoládové tóny.

Oaxaca, odkiaľ pochádza káva známa ako Oaxaca-Pluma.

Puebla.

Káva dopestovaná v oblastiach Chiapas  a Oaxaca sa označuje ako Altura alebo HG (high-grown), znamenajúc ,,vysoko dopestovaná“. Čo sa týka produkcie kávy v Mexiku, vyšší takmer vždy značí lepší.  Preto nie je prekvapením, že mexické označenie Altura je  známkou vysokej kvality a v Amerike je považovaná káva spĺňajúca tieto parametre  za jednu z najlepších vôbec.

Najpredávanejšie produkty

Kenya Endebess Natural Espresso

Káva 100% ArabicaKáva Be:caféVýberová Káva

10.50 21.30 

Guatemala Cafe De Mujeres Comal

Káva 100% ArabicaKáva Be:caféVýberová Káva

7.50 27.00 

El Salvador Finca el Cerro Natural

Káva 100% ArabicaKáva Be:caféVýberová Káva

8.50 30.00 

Cuba Serrano Lavado Superior

Káva 100% ArabicaKáva Be:café

7.50 29.00